Onderzoek


Diagnostiek

Soms is verder uitgebreid onderzoek nodig. Dit onderzoek kan bestaan uit onder andere echografie, röntgenonderzoek, bloedonderzoek, urineonderzoek, microscopisch onderzoek en bacteriologisch onderzoek. Deze onderzoeken kunnen wij grotendeels zelf uitvoeren. Bepaalde onderzoeken zoals weefsel-biopten onderzoek zijn alleen uitvoerbaar bij een specialistisch laboratorium. Hiervoor maken wij gebruik van de laboratoria van de Universiteit van Utrecht, Stichting Veterinaire Laboratoria te Etten Leur, het Vet Med Lab in Duitsland en de Gezondheidsdienst voor Dieren te Deventer.

Bloedonderzoek

Wij hebben de beschikking over een laboratorium met bloedanalyseapparatuur zodat we snel kunnen beschikken over belangrijke gegevens over de patiënt. Indien er nader onderzoek nodig is, schakelen wij een extern laboratorium in.

Röntgenonderzoek

Het maken van röntgenfoto's is vooral geschikt voor nader onderzoek van botten, gewrichten, borst en buikholte. Ook voor de officiële heup- en elleboogfoto's (HD en ED) voor honden kunt u bij ons terecht.

Echo-onderzoek

Om een juiste diagnose te kunnen stellen is het soms noodzakelijk een echo van uw dier te maken. Vooral blaas, baarmoeder, lever, maagdarmkanaal, nieren, milt en hart worden op deze manier vaak onderzocht.

Bloeddrukmeting

Een te hoge bloeddruk komt regelmatig voor bij (oudere)katten.

Allergietest

Voor het vaststellen van een allergie worden stoffen die een allergie kunnen veroorzaken onderhuids ingespoten. Met deze test wordt bepaald, samen met een bloedonderzoek op specifieke antistoffen, voor welke extracten van stoffen een dier allergisch is .Hierna kan een gerichte therapie worden ingezet.Helaas zijn deze testen niet betrouwbaar bij katten.