Ingrepen onder narcose


Wanneer?

Niet alleen voor operaties maar ook voor andere ingrepen zoals bijvoorbeeld gebitsreiniging, keelinspectie en bij sommige röntgenfoto’s is het soms noodzakelijk dat de patiënt onder narcose gebracht wordt.

U kunt erop vertrouwen dat we voor, tijdens en na de ingreep uw huisdier met alle zorg omringen en dat alles erop gericht is om het verblijf zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Hoe?

Voordat het dier onder narcose wordt gebracht, controleert de dierenarts de belangrijkste lichaamsfuncties zoals hart en longen. Bij oudere en/of zwakke dieren wordt bij voorkeur eerst een bloedonderzoek gedaan om vast te stellen welke narcose en behandeling het meest gunstig zijn voor een goed verloop. Wij beschikken over een moderne operatiekamer met gasnarcose, dit is een veilige methode om dieren onder narcose te brengen. De diepte van de narcose is exact te regelen, dus uw dier krijgt nooit te veel of te weinig narcose. Tevens zijn de patiënten na de operatie weer snel op de been.

Eerst krijgt de patiënt een injectie waarvan hij/zij wat slaperig wordt, de zogenaamde premedicatie. Dit gebeurt met een injectie direct in het bloedvat. Vervolgens krijgt het dier een tube(buisje) in de luchtpijp ingebracht zodat de narcose-en zuurstofgassen direct in de longen terechtkomen.

Vrijwel altijd dienen we voor de operatie een antibioticum en een pijnstillende injectie toe. De ogen worden door middel van een oogzalf tegen uitdroging beschermd en vervolgens wordt het te opereren oppervlak geschoren, gereinigd en gedesinfecteerd.

Na de operatie

Na de operatie krijgt het dier een injectie welke de narcose opheft. De patiënt wordt naar de intensive care ruimte gebracht die voorzien is van vloerverwarming waar hij/zij rustig bij kan komen. Tijdens de recovery word de patiënt meerdere malen gecontroleerd de assistentes.