Gebitsreiniging thuis


Ook thuis kunt U het gebit van Uw huisdier verzorgen. Dit kan op de volgende manieren:

Door kauwen en kluiven

Voor honden zijn allerlei kluifmogelijkheden in de handel. Er bestaan flostouwen en nylon botten met een lekker smaakje. Ook zijn er gedroogde rundpezen en -huiden te koop.

Door het poetsen van de tanden

De beste methode is poetsen met een kleine, zachte tandenborstel. Het hoeft niet vaker dan enkele keren per week, al mag het natuurlijk wel vaker. Het is niet nodig de bek open te doen en de binnenzijde van het gebit te poetsen. Tong en speeksel houden meestal de binnenzijde van het gebit wel goed bij. Uw eigen tandpasta kunt u niet gebruiken, dit wordt ingeslikt en geeft braakklachten. Dus poetst u met een speciale dierentandpasta welke verkrijgbaar is in onze praktijk. Let bij het poetsen vooral op de kiezen achter in de bek, u moet hiervoor de lip soms optillen. Soms verdraagt een dier de tandenborstel in de bek niet, dan kunt u vingertandenborstels gebruiken. Deze schuift u over uw vinger. Soms accepteert uw dier dit wel.

Speciale voeding

Er is ook nog de mogelijkheid om uw dier speciale voeding te geven. Dit zijn vrij grote harde brokken, die zorgen dat het tandsteen verwijderd wordt bij het kauwen. Brokken speciaal voor het gebit zijn Hill's Canine T/D en Hill's Feline T/D.

Tot slot

Verschillende tandverzorgingsproducten kunt u bij de assistentes aan de balie verkrijgen. En hebt u nog vragen, laat het ons weten, wij helpen u graag verder. Naast regelmatige gebitsverzorging thuis is regelmatige controle door de dierenarts van groot belang. Tandvleesontstekingen en andere problemen met het gebit kunnen hierdoor tijdig worden ontdekt. Bovendien kan de dierenarts het gebit van uw huisdier op professionele wijze reinigen.